Farveplanterne sået (The Dye Plants are Sown)

I dag har jeg sået en del af mine frø til farveplanter i små potter indenfor. Frosten er nemlig næsten af jorden nu…

Today, I’ve sown some of my dye plant seeds in small pots indoors. The night frost has almost gone, you see…

Sidste år havde jeg held med at gro japansk indigo og vajd fra frø, som jeg forspirede indenfor, så det gør jeg igen med japansk indigo i år. Vajd springer jeg over i år, for japansk indigo gav langt mere farve. Desuden har jeg nogle vajd-planter fra sidste år, som ser ud til at komme fint igen i år, så jeg kan få blomster og frø.

Last year, I had luck growing Japanese indigo and woad from seeds that I cultivated indoors before planting outside, so I’ll do the same again with Japanese indigo this year. I’m skipping woad because Japanese indigo has a much higher dye content. Also, I have some woad plants growing from last year, so they might flower and produce seeds.

Jeg forspirer også frø af vau og krap, og det har jeg ikke prøvet før. Vau-frøene ligner birkes, men det er altså en plante, som er nærmere i familie med kål og sennep. Den skulle have utroligt velduftende blomster andet år, så jeg håber at nå dertil!

I’m also sowing seeds of weld and madder, and that’s the first time I try those. Weld seeds look like poppy seeds, but the plant is related to cabbage and mustard. It is said to have exceptionally fragrant flowers the second year, so I hope it’ll survive that long!

seeds_txt

Krap-frøene er ret specielle, lidt kantede og klistede / Madder seeds are a bit special, angular and sticky

madderseeds

Nu er de alle i deres små potter. Krap-frøene lige under jordoverfladen, frøene af vau og japansk indigo lige på jordoverfladen, for de skal have lys for at spire.

Now, all the seeds are in their little pots. Madder seeds just under the surface, weld and Japanese indigo seeds just on the surface, because they need light in order to sprout.

Save

5 kommentarer til “Farveplanterne sået (The Dye Plants are Sown)

  1. Sjovt, jeg har aldrig hørt om at japansk indigo skal have lys for at spire. Jeg dækker dem altid – og de spirer også altid 🙂

    1. Hmm. Nu hvor du skriver det, så undrer det også mig! Det er http://www.wildcolours.co.uk der skriver, at de ikke må dækkes til, men jeg nu kan jeg selvfølgelig ikke finde den præcise underside igen. Jeg kan ikke huske om jeg dækkede mine til sidste år, men der spirede de i hvert fald fint. Når dine spirer godt under jorden, så må det jo være lige meget! 🙂

  2. Jeg havde egentlig opgivet at tage mig sammen, men når du kan så må jeg også hellere prøve (sætte til forspiring) 😀

    1. Ja, kom nu 🙂 Du har da et par uger tilbage til at tage dig sammen, sidste år såede jeg dem først lige i starten af maj, og det fungerede fint

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *