Kurser

KOMMENDE KURSER

Farvning med japansk indigo. 8. august 2020 kl. 10.00-16.25. Skolen for kreativ fritid, Industrivej 13, 8800 Viborg. Tilmelding her.

Farvning med vajd. 5. september 2020 kl. 12-16. Lystbækgaard, Lystbækvej 1, 6990 Ulfborg. Se mere her.

Afstemte plantefarver. 19.-20. september 2020 kl. 10.00-15.30. Skolen for kreativ fritid, Industrivej 13, 8800 Viborg. Tilmelding her.

Juleworkshop – Ecoprint på papir. 15. november 2020 kl. 09:00 – 11:45 eller 12.15 – 15.00. Skolen for kreativ fritid, Industrivej 13, 8800 Viborg. Tilmelding her eller her.

Safflor og cochenille. 13.-14. marts 2021 kl. 10.00-15.30. Skolen for kreativ fritid, Industrivej 13, 8800 Viborg. Tilmelding her.

Krap – 20 farver fra en plante. 24.-25. april 2021 kl. 10.00-15.30. Skolen for kreativ fritid, Industrivej 13, 8800 Viborg. Tilmelding her.

Fandt du ikke hvad du ønskede der? Så:

PLANLÆG ET KURSUS I NATURFARVNING

Hvis du ønsker at planlægge et mindre eller større kursus i naturfarvning, så vil jeg meget gerne stille op som underviser.

Nedenfor findes en liste af kurser, jeg er leveringsdygtig i. Hvis netop det kursus du ønsker ikke er på listen, så kan der sagtens planlægges andre sammensætninger, både lange og korte kurser, og andre deltagerantal.

Kurser med små deltagerantal kommer jeg gerne og afholder i dit private hjem. Udendørs areal, udestue, bryggers eller lign. er perfekt, men et almindeligt køkken kan også bruges. For kurser med større deltagerantal arbejder vi sammen på at finde et egnet sted.

I alle tilfælde kan jeg kontaktes her for planlægning.

Indigokypens kobberagtige overflade, og et glimt af gulgrønt nedenfor. Sådan ser en velfungerende kype ud!

FARVNING MED INDIGO I

Deltagerantal: Max 4 personer.

Varighed: 4 timer

Indhold: Jeg gennemgår de blå farveplanters historie, og forklarer også den kemi, der ligger bag farvning med indigo. Der vil kun være nok kemi til, at deltagerne kan forstå hvordan farvningen virker, så det er ikke noget at være bange for! Derefter gennemgår vi de praktiske aspekter, og til sidst laver I hver jeres indigokype og farver i den. Her hjælper jeg til, så vi kommer igennem de problemer, der kan opstå undervejs. Meningen er, at I selv kan farve bagefter.

Pris: 1600 kr i alt, inklusive indigo og andre nødvendige kemikalier. Inkluderer ikke garn eller stof, som I selv skal medbringe.

FARVNING MED INDIGO II

Deltagerantal: 8-12 personer.

Varighed og indhold: Som Farvning med indigo I.

Pris: 350 kr pr. person, inklusive indigo og andre nødvendige kemikalier. Inkluderer ikke garn eller stof, som I selv skal medbringe.

WORKSHOP MED RØD OG BLÅ: KRAP, COCHENILLE & INDIGO I

Deltagerantal: Max 4 personer.

Varighed: 5 timer

Indhold: Denne workshop egner sig både til dem, der ikke har farvet før, og til dem, der selv har farvet med diverse indsamlede planter, men som mangler et spark for at komme videre end til gule og brune farver.

Jeg fortæller kort om de røde og blå naturfarvers historie, og jeg gennemgår princippet bag bejdsning, samt en smule af den kemi, der ligger til grund for farvning med indigo. Fokus er dog mest på det praktiske.

Vi bejdser garn og laver forskellige røde farvebade, og sideløbende laver vi indigokyper, som I farver i. Undervejs hjælper jeg til, så vi kommer igennem de problemer, der kan opstå undervejs. Meningen er, at I selv kan farve bagefter. Farvebadene vil ikke blive brugt op, så deltagerne kan dele resterne mellem sig til at farve videre i bagefter.

Pris: 2200 kr i alt, inklusive indigo, krap, cochenille og nødvendige kemikalier. Inkluderer ikke garn eller stof, som I selv skal medbringe.

WORKSHOP MED RØD OG BLÅ: KRAP, COCHENILLE & INDIGO II

Deltagerantal: 8-12 personer.

Varighed og indhold: Som Workshop med rød og blå I

Pris: 450 kr pr. person, inklusive indigo, krap, cochenille og nødvendige kemikalier. Inkluderer ikke garn eller stof, som I selv skal medbringe.

Alpaca farvet med krap og cochenille, samt rejnfan. Nogle af nøglerne er overfarvninger af rød og gul sammen.

FYRAFTENSFARVNING I

Deltagerantal: Max 4 personer.

Varighed: 3 timer, eftermiddag eller aften, onsdag til fredag, eller i weekender.

Indhold: Denne workshop egner sig både til dem, der ikke har farvet før, og til dem, der selv har farvet med diverse indsamlede planter, men som gerne vil smage lidt på de røde og blå farver. Vi fokuserer på det praktiske, og leger med at komme rundt i farvecirkelen.

Pris: 1200 kr i alt, inklusive farvestoffer (indigo, krap, cochenille, vau osv.) og nødvendige kemikalier. På grund af det korte format er det ikke muligt at farve på eget garn. Jeg medbringer klargjort garn, som skal forudbestilles.

FYRAFTENSFARVNING II

Deltagerantal: Max 4 personer.

Varighed: 3 gange 2 timer, på onsdags- eller torsdags-eftermiddage eller aftener.

Indhold: Dette kursus egner sig både til dem, der ikke har farvet før, og til dem, der selv har farvet med diverse indsamlede planter, men som mangler et spark for at komme videre end til gule og brune farver. Jeg giver jer et solidt fundament, så I kan komme hele farvecirkelen rundt på egen hånd efterfølgende.

Første gang bejdser vi, og jeg gennemgår naturfarvernes kemi og historie.

Anden gang farver vi med forskellige farver, der kræver alun, såsom cochenille, krap, vau, etc.

Trejde gang farver vi med indigo, her kan man både farve rene blå farver, og også overfarve nøglerne fra de to første gange.

Pris: 3500 kr i alt, inklusive farvestoffer (indigo, krap, cochenille, vau osv.) og nødvendige kemikalier. Inkluderer ikke garn eller stof, som I selv skal medbringe.

KOMPLET GRUNDKURSUS I NATURFARVNING

Deltagerantal: 8-12 personer.

Varighed: 2 eller 3 dage

Indhold: Dette kursus kommer hele vejen rundt om naturfarvernes kulturhistorie og kemi, og dækker sådan set alt hvad der er nævnt i kurserne ovenover. Det giver altså et virkelig solidt fundament, så I kan komme hele farvecirkelen rundt på egen hånd efterfølgende.

Vi fokuserer hovedsagligt på de store farver, som indigo, krap, cochenille og vau, men kan også indsamle friske farver fra naturen (hvilke vil afhænge af sted og årstid). Vi kan også tage indsamlede farver fra jeres køkkener med, såsom skaller fra løg og granatæbler, og skaller og kerner fra avocadoer.

Pris: 1200 kr pr. person for 2 dage, 1500 kr pr. person for 3 dage. Inkluderer farvestoffer (indigo, krap, cochenille, vau osv.) og nødvendige kemikalier. Inkluderer ikke garn eller stof, som I selv skal medbringe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *