Farvehaven nu

Nu hvor sommeren går på hæld er det blevet tid til at gøre status over årets farveplanter. I år har jeg haft vajdplanter til at gro 2. år, og en håndfuld planter gav en kæmpe bunke frø, selv om jeg faktisk var nødt til at flytte dem sidste efterår. Dette her er kun nogle af frøene.

woadseeds2

 

Så har jeg også haft en række skønhedsøje (Coreopsis tinctoria), som jeg tidligere har fået flotte orange farver ud af.

coreopsiswool

 

Skønhedsøje er også en fin sommerblomst, som sætter blomster i to farver.

skonhedsoje16

 

Desværre tror jeg, at jeg har fået høstet skønhedsøje lige vel sent. Så jeg har kun taget en beskeden buket af de blomster, der stod bedst. Resten har jeg ladet stå, for at se om de sætter frø. Det tager nok lidt tid endnu, at dømme ud fra en sammenligning mellem mine afblomstrede stilke og denne fine oversigt.

I år har jeg sået vau for første gang. Jeg havde forventet høje blomsterstande, som skulle tiltrække masser af sommerfugle, men planterne står altså kun med bladrosetter. Det ser ud til, at blomsterstandene kommer næste år.

vau16

 

Jeg har også sået krap for første gang, og det har givet mig en håndfuld forvildede, sølle udseende planter. Men hvis de overlever vinteren, kan det jo være, at de får lidt bedre fat næste år.

krapplanter16

 

Til gengæld står den japanske indigo særdeles flot og frugtbart. I år vil jeg tørre bladene og prøve at farve med denne metode.

japindigo16

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Tagget , , , ,

5 tanker om “Farvehaven nu

 1. Jep, der kommer blomsteraks på dine vau næste år, men ikke ret mange blade.

  1. Det vil jeg glæde mig til 🙂 De forskellige kilder jeg kunne finde frem til kalder den nemlig “en- eller flerårig” så jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente…

 2. Hejsa
  hvor køber man Japansk Indigo frø henne
  jeg ser frem til dit svar.
  Med venlig hilsen

  1. Hej Monicakrista

   Jeg plejer at købe dem hos http://www.wildcolours.co.uk/ men pas på, for der er mange fristende sager i den forretning 🙂

   Mange hilsener Astrid

 3. […] med at høste mine farveplanter og frø, og det har været et godt år i farvehaven. Ud over vajdfrø har jeg også høstet frø af skønhedsøje. Nogle af dem høstede jeg d. 27. september, resten da […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *