Velkommen!

Jeg har længe været fascineret af de farver, man kan opnå med naturlige farvestoffer. Der er uendelige eksperimenter at prøve, og for at føre et katalog over mine mange eksperimenter, har jeg bestemt mig for at skrive om emnet her. Så kan jeg også selv holde styr på dem!

I løbet af sommeren og efteråret 2014 var jeg på MANGE gåture, samlede MANGE planter, svampe og lav, og farvede MANGE 10-grams testnøgler. Et kig ned i min hemmelige kurv:

Den hemmelige kurv med alle mine første testnøgler

Jeg ville prøve at strikke med mine testnøgler for at se hvordan garnet opfører sig – for at være sikker på, at bejdsningen ikke har gjort garnet skørt eller at jeg havde filtet det ved at varme for meget. Så jeg strikkede denne hue i farvestrik, og alt garnet var dejligt at strikke med:

Huen fra siden
Indtagningerne ovenpå huen

FACTS: OXO HAT

Mønster King Harald Hats af Ann Feitelson, The Art of Fair Isle Knitting

Garn Supersoft 100 % uld, 575 m / 100 g

Pind 2,5 mm

Farver Krap (købt) Cochenille (købt) Grå bynke (samlet i vejkanten om sommeren) Rørhatte (samlet i skoven om efteråret) Georginer (fra haven, samlet om efteråret)

Konklusion Huen er lidt stor, men farverne passer fantastisk godt sammen

Venstre til højre: beige (rørhatte), lys gul-grøn (grå bynke), rød (krap), brun (georginer), pink (cochenille), rød (krap), gul-grøn (grå bynke)
Tagget , , , , , , , , , , , , ,

En tanke om “Velkommen!

  1. […] care lining up colors that blended well one into the other, but they were not very hard to find in my big basket. Another observation: I think natural dyeing is the best kind of yarn tourism. When I look at the […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *