Jernskoven er et nemt sjal i grafisk blondestrik. Den lige kant giver et rent udtryk, og trækker øjet hen til træet – Shetlandsmotivet, som fylder sjalets flade ud.
I denne uge udgiver vi mønsteret til sjalet Jernskoven. Og der er virkelig tale om VI. Designet af sjalet har min mor og jeg lavet sammen, og hun vi har strikket et sjal hver. Hun har strikket sit af et nøgle Norne, som jeg har farvet med tørrede blade af japansk indigo. Her viser vores elegante model – min søster – sjalet frem:
Jeg har strikket mit sjal af Midsommer hørgarn, og selv om det er et stort voksensjal, så var der ikke nogen vej udenom da min datter, som er 8, meldte sig på banen som model (linselus har hun altid været).
Selve sjalet er nemt at strikke, og er overkommeligt, selv om man ikke har strikket blondestrik før. Det strikkes fra spidsen op, idet man begylder med en enkelt maske og så tager ud på hver pind hele vejen. Når den øverste kant er slået af, så er sjalet færdigt.
Vi har kaldt sjalet for Jernskoven, efter en skov i nordisk mytologi, hvor alle træerne består af jern. Det er dystert sted – Den Store Danske går så langt som at kalde det “skummelt“.
Jeg synes, det er et fint navn. Sjalet har lige, strenge linier, det passer da fint sammen med metalliske træer. Men jeg skal hilse fra min mor og sige, at hun synes, det er et grimt navn. Hun får dårlige associationer af det, og meddeler, at det ville være bedre at bruge navnet på et hyggeligt sted. Jeg har forklaret, at
1) der ikke lige var en hyggelig skov med et godt navn
2) navne på strikkemønstre på nettet skal være lidt specifikke for at man kan søge på dem
3) jeg var åben overfor forslag til et navn hun bedre kunne lide.
Men da der ikke er blevet fremsat bedre forslag under familiens aftensmåltider hen over lange tider, så hedder det altså nu Jernskoven… basta.
Læs mere om sjalet her og køb mønsteret til intropris 35 kr i stedet for 50 (til og med d. 24. september):
Fås også som kit, med Norne 1-trådet uldgarn:
Eller som kit med Midsommer 3-trådet hørgarn: